Australian Sherpherd
 

Welkom op onze website en leuk dat jullie geïnteresseerd zijn in een pup van Nova! Wij zullen ons eerst even voorstellen. Wij zijn Teun en Ilse en wonen in het buitengebied van Sint-Oedenrode. Teun is thuis opgegroeid tussen de honden, varkens, schapen en kippen en ook Ilse zat als kind altijd onder de hondenharen van al het knuffelen met hond Michael. Beide hebben we een enorme voorliefde voor dieren. Vandaar dat we een huis met wat grond gekocht hebben en ons inmiddels hebben omringd door allerlei beestjes, van parelhoenders en eenden tot onze Nova en onze kattenprinses Bailey. Binnenkort komen Ilse's paarden ook aan huis en hopelijk gaat onze wens om 3 varkentjes te adopteren ook snel in vervulling. Ilse heeft zelfs van haar liefde voor dieren haar beroep gemaakt. Inmiddels werkt ze 5 jaar als dierenarts voor honden, katten en konijnen.

Maar onze belangrijkste wens is drie jaar geleden al in vervulling gegaan, toen we Nova als pupje ophaalden bij het liefdevolle gezin waar ze is opgegroeid. We gingen beide part-time werken waardoor we eindelijk voldoende tijd hadden voor een trouwe viervoeter. Ons oog was gevallen op de Australische herder vanwege het actieve karakter, zodat we lekker samen konden sporten en paardrijden. Maar ook het baasgerichte wat de Aussie bezit trok ons erg aan. Via de ASCN kwamen we terecht bij Marbles , de moeder van Nova, en na ons eerste bezoek waren we helemaal verliefd, zowel op het ras als op Marbles. Na drie jaar van Nova genoten te hebben zijn we toe aan een nieuw hondenkindje. Het lijkt ons dan ook geweldig om met Nova dit traject in te gaan en over 2 maanden een bende waggelende staartjes rond te hebben kruipen! 

 
 

Australian Shepherd

Een Aussie is een hond met veel energie, zichzelf vermaken doen ze liever niet. Het baasje is veel leuker! En dat geldt ook voor onze Nova; waar wij zijn wil zij zijn. Ze is echt onze 'shadow'. En als ze vindt dat ze te weinig aandacht krijgt dan eist ze het wel op door stiekem op de bank te klauteren of heel verwachtingsvol naar haar speeltjes te staren. We kennen de Aussie dan ook als een echte gezinshond die lekker met het baasje op pad wil. Zo zit Nova op agility, gaat ze vaak mee hardlopen en minstens een keer per week mee paardrijden. Zoals op het filmpje te zien is is ze dan helemaal gelukkig. De Aussie past dan ook het beste in een actief huishouden. Het is een makkelijke hond om te trainen in verband met het leergierige karakter, maar het is wel een intensief ras in de zin dat ze erg veel aandacht vragen. Wanneer we een dag minder tijd hebben gehad voor Nova merken we dat echt en laat ze ons niet met rust 's avonds. Voor ons is het daarom belangrijk dat de pups in een huishouden komen die genoeg tijd voor ze heeft en dingen met ze gaat ondernemen.  

Nova voldoet ook helemaal aan de andere karaktereigenschappen van een Aussie; terughoudend naar vreemden en waaks. De intensiteit van het waakgedrag verschilt per Aussie maar is wel een belangrijk punt om te realiseren. We hebben haar geprobeerd goed te socialiseren zodat deze karaktertrekken zo min mogelijk tot uiting zouden komen, maar na haar eerste loopsheid heeft Nova een intense beschermingsdrang over ons en haar terrein ontwikkeld. Als een vreemd persoon op ons terrein komt is ze opeens geen vrolijk, schattig hondje met blauwe ogen meer en komt ze met veel bombarie aangerend. Er moet eerst even uitgebreid kennis gemaakt worden voordat ze haar goedkeuring geeft. Wij vinden het belangrijk om als toekomstige Aussie-eigenaren wel te realiseren dat dit gedrag, wenselijk of niet, meestal niet te voorkomen is en hoort bij de Aussie. Wanneer jullie komen kijken bij de pups kunnen jullie dus wel een pittige keuring verwachten door Nova.

Video's Nova

Jade

Zoë

Ollie

 

2 dagen oud

Jade

Zoë

Ollie

2,5 week oud

Zoë

Ollie

Jade

5,5 week oud

Zoë

 
  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2023 by Jade&Andy. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now